Saturday, December 29, 2012

Hari yg memenatkan~

Assalamualaikum

progress my study : 90% only 10% left for examm and left a lil bit on fyp work ohhh

soon i will be graduate..(harap2 nya yaAllah)

soon i will leave UITM with very precious memory ;'T

soon i will be separated with my friends...my best ever friendss ;)

kwn yg tak tahu erti penat and bosan dgn ku..kwn yg byk nasihat and ajar aku pasal hidup ni..kwn yg selalu teman aku..

thanks korangg..yg paling aq ingt..time aq sedih mesti jumpe korang and trus happy..mase aq tgh hot dgn die, kte g mkn eskrem mcD..gelak2 heppy..hilang kejap ke 'hot' an aku mase tuu..

kte pernah maen same2...serius same2..ketawa bersama menangis bersama..uyoo cam lagu la pulak

Tuesday, December 11, 2012

amazing animal

Assalamualaikum ;)

not so good mood

watching animals on u tube

look what i found

an amazing parrot, it cheering me up ;) klakko comel sgt

 
bestnye dapat kucing camni...xpayah susah susah aku nak berperang ngan kucing setiap kali nak mandi kan diorg... +_+

Monday, December 10, 2012

Monday, November 19, 2012

the best maxidress for muslimah

my wish listt T_T

geramnyee bile nak keje ni baru leh pegang duit sendiri..shoopping ikut sukee

geramm tgok baju2 ni, harus kurus untuk memakainya punn..






Friday, November 16, 2012

pantai klang

hi its been a while i kept u mess with habuk darling

cian u..xde mase nak update u daa

heyya..seems like this week is 10th week of my last semester right?

oh my God!!

tak baikk ckp mcmtu..

ya Allahh!!


tinggal lagi brape minggu je nak survive...lab pun dah siap tinggal nak test..next week paling byk test...
bussiness and management..sebaikla test ok2 mcmtu..watnye test idp..paraahh kepalaa nii


cuti muharram and deepavali aku memerap di shah alam

buat keje nye tak dela jalan sangat..

yg tak tahan ..boleh pulak laptop yg punye lame tak rosak,,dan 2 mase byk keje ni dy nak rosakk... T_T

nangissssss


sebaik ade laptop kakaku ini ku pinjamm


bile tensionn harus ada coklat di dalam peti ais...td aku beli t talk smoothies my feveret..but Ya Allah

maniss gileee..terlebih gula ke happee..tensionnye..aq biar je alone dlm fridge..xnak minumm!!


skrg ade lambakan coklat di dlm fridge..seronokkk ^_^

heeeeeeeeeee~~

zla tak elok makan coklaat nant temokk tau...(ckp kat tembok)



dan ble tension jugak..kaki yg bertahi lalat penuh ini pasti nak merayap..betullah kata org tua..tahi lalat kat kaki kuat jalan..hehe..klau tak jalan gatal je kaki ni tau..

dapat lak pegi release tension dgn kak yati kat pantai klang..was so damn beautiful..selalun kan aura pantai ini breeze gitu..ade ombak memukul..tp laen pulak kat sini..air suruttt..ramai org kutip kerang buat makan fresh2..senang..aq ngan kak yati siap join kutip skali ngan muke tak tahu malu..

jomla layan gmbr aq yg serabut ni...nan hadoooo~~

puteri bunian kegedikan 



kahkahkah

video



Friday, November 2, 2012

Takkan pisah..cover



sedih lak dengar lagu ni..sedap minah ni nyanyi..fiz aname dy org singapore..
ngan muke2 dy sedih...touching tengok.. ;(






Sayang aku ingin berbicara kepadamu
Tentang apa yang tengah aku rasakan
Ada apa, ada apa katakanlah semuanya
Ku kan dengarkan duhai cintaku

Bila nanti orang tuamu meridhoi dengan
Apa yang ku rasakan padamu
Semua orang tua ingin yang terbaik untuk anaknya
Begitu pun orang tuaku
Kau takkan tinggalkanku
Takkan pernah, sayangku
Janjimu janjiku untukmu
Reff:
Takkan ada yang pisahkan kita
Sekali pun kau telah tiada
Akan ku pastikan
Ku kan memeluk menciummu di surga
Jangan kau pergi tinggalkan aku
Bawa aku ke mana kau mau
Janji ku padamu
Jiwa dan ragaku mati pun ku mau



phewww~~
ade ke org sesetia ini..memang ade..tp aq rase lagu ni tuju untuk seseorg yg bernama suami..
isteri yg setia..walau suami dy mati..dy akan pastikan takkan menduakan suami dy..sebab bila dia tak berkahwin lain..dy pastikan bertemu kembali dgn suami yg dy cinta di syurga..

lain dgn suami..walau isteri mati..tp dy kahwin lain..dy kan tetap jumpa isteri2 dy di syurga..
seronoknye kalau Tuhan menghadiahkan aku seorg suami yg setia yg penyayang sgt..
i will dedicate this song for u on that moment. ;)


td tgok balik gambar2 yg ditangkap utk tudung yg nak dijual..gambar ni memg tidak seperti aku..cantik pulak gambar ni..kabur2 gituu.. hihihi
sebenarnye tidaklah putih seperti inii yaa



sudi2 lah tengok tudung2 yg sy jual di blog Addnurshop


bubyeeee!!~

Tuesday, October 30, 2012

Monday, October 29, 2012

COMELNYEE SORE EYES...EIYUUU



first time aq tengok video budak ni...tak boleh memblahkan betulll


tengok banyak kali pun rase nak penyepakk..tp femes gile video budak ni..tu yang tak tahannn +_+'

nak dekat 600,000 kot like dy tgok dy..
kalau buat video yg mcm bengong ni pun leh dapat like banyak..like banyak dapat duit tau..kayye budak ni sebab buat video mcmni...hahahhaa


tp yg paling cute ade satu show ni suruh artis2 lak tiru sore eyes..serius comell sgt nora danish buat ngan lisa surihani..

adi putra buat lawakk

wawa buat tak jadii...hehehhee

layannnn



nora danishh comell gilee...


lisa surihanii..love u



wawa ni pun comell..



hahahahahahahahahhahahaaa

Femes jugak aq ni~ ^_^

assalamualaikummm

3rd entry untuk harini..ko xde keje ke bedahhh

tadi aq jalan2 blog walking sane sini..u know what i found..

tak sangka ade jugak org menulis pasal aq yang tah pape ni...HIHIHIHIHIHIHIHI

jom kte baca sekalii,

ni salah sorang customer aq..tp aq da lame tak buat tudung utk dy sebab sibukk ngan belajar..

http://faizahramli.blogspot.com/2011/08/perihal-tudung.html

so cute kakkk ;)


my putput getting sick after we sent her back at my uncles house, so we think we can going back hometown for raya in relieve laa..tengok2 dy sakit pulak dah.apa pasaaiii tak tahu

she refuse to eat and drink for the whole two days..gillee

tahu tak putput paling kuat makan slaama guwe belaa kucingg, dy menang makan tanpa henti

bile dy buat perangai mcmni..mane cek tak risauu



putput..waktu sihat pregnant..mata pun segarr



la ni dy jadi biol..ape kene tah...duk menengung je ke luar jendelaa..
kurus dah ilang lemak yy putput selalu banggakan..+_+

putputt sihat balikk k..i miss ur gelojoh2 nak makan
anak putput ramai tuu..nnt putput kne sihat balik bg susu kat anak..anak putput jia tengok da kuruss..mgkin sebab minum susu tak de zaat... hukkhuhukkk


Sunday, October 28, 2012

red - grey

selamt hari raya aidiladha readers.. ;p

raya kali ini sy raye di johor...tidak la berapa meriah seperti balik ke terengganu..tapi meriah sebab semua saudara yg ade kat kampung..kecohh abis.. ;D

raya di johor pun sedikit pelik..sebab korban pada hari raya kedua pun tidak ape..hari raya 1st kitorg lepak je tak tukar baju kurung pun..lepak tgok hantu bonceng la man sewell la..~ ;p ayat man sewel paling aq ingat 'cite sini abis sini la ye'...huhu

aritu kawan mak kawen ..staf kat hospital ni da mcm kawan2 dy la..sy pun tak berapa kenal sangat staf2 situ..tp muke tu camla..name dy dura ape sy tak ingat..
sy pergi dengan mak je berdua..sebab abah and amin pegi kenduri kat kuala selangor..so kitorg pecah dua la ;paq pun bawakla mak kemana dia nak pergi..huhu
pergi2 sane terperasan lak satu bende..

jap yeee


sila tengok gambar pengantin besar2 i bagi..cantik kan kak ni..



what i perasan is..my baju and my tudung masuk satu team abis ngan diorg...tp sy tak perasan smpai la  time tgkap gmbr...suruh mamat mane suh amek gmbr...then tengok gmbr balik..la makk..same gile baju jia ngan theme diorg...+_+'

my lovely mak...i love u so much




sama kan ??hihi
apsal dlm gmbr ni aq besar semacam..T_T


xde mood la nak menuliss daaa...bye guys..see u againnn




Monday, October 22, 2012

TO BE~


engineers to be ..teachers to be..or surirumah to be? ;D


tapi sebenarnye yg pling sy inginkan adalah menjadi seorg usahawan pakaian muslimah..dlm mase sama beribadah membuat tudung pada org..kan baik begitu kan?


sebelum ni..customer sy cter kat sy diorg pakai tudung2 biase..maksudnye tudung2 singkat or yg nampak dada la senang citer..tp ble try tudung labuh sy..diorg minat pulak pkai..sebab kena ngan diorg..akak2 ni said thanks to me sbb buat diorg rase tertarik pki tudung yg labuh dr biase pakai...kan seronok begitu kan?   maluuu i bile org puji3 ni...




tp bukan senang klau nak mula business ..bukan senang nak rancang supaya bisness yg kte bukak bukan membawa kerugian kepada kite satu hari nant..perlu keazaman dan kesungguhan..jgn bila skali jatuh rugi..trus xnak niaga lagi...insyaAllah sy kuat menghadapi naek turun...seronoknya kalau dpt peluang buka kedaii..and sy jd boss wuhuuuuu   ..

tapi ,mak slalu harap sy jadi engineer...   slalu kate tak yah niaga dulu...kumpul duit dulu....  sy bukan ape..sy pk time muda2 nila sy byk idea byk minat byk tenaga...klau da tua sy dah lemau la kan?

lagipun sy tak minat jadi engineer ni..sy xminat main panas keje kasar..mak kate mane ade engineer main kasar..tp engineer msti pg site time construction. indon sane sini...uhhh memang sy tak minatt...nak wat CAMNE?

sy slalu contra dgn akak sy...akak sy jiwa kasar..suke keje2 engineer,senang je masuk dgn indon kat site...tp dulu dy dapat peluang jadi cikgu permanent...lepas dy jadi guru sandaran tak terlatih dlm 2 tahun lebih mcmtu..lepastu ade peluang mase tu buat kpli///dy tak nak pulak..sebab dy tak suke jadi cikgu..payah katenyeee...and dy nak jugak keje maintannace or pape la senagkatan dengannya...dy lepaskan peluang cikgu tu utk keje yg dy suke...



tbe2 sy rindu akak sy waktu ktorang same2 dulu...waktu dy belum kahwin lg..   skrg dy dah kahwin and dah pregnant akak sy nak 4 bulan...and we all sgt menanti2 first org baru dlm family ADAM ni..  cepatlahhh datangg cepatlahh tak sabar nak tengokk anak sedara ni... 




hurmmmmmmmmmmmmmmm.............................





tak mcm sy..ape yg sy keja dy dapat...sy risau lepas ni sy dpt senang2 jadi engineer..bende yg sy tak nak...mak pun hrp sy jd engineer....uhhh CAMANEE... 

orang kate kene dgr cakap mak ayah...baru berkat keje kte...tp sy tahu dlm hati mak tahu sy memg tak minat keje engineer...sebagai mak takkan dy nak paksa YE TAK..



Fikirkan keje yg mendatang nant pun sy jadi pening....asyiikkk dok pikiaq nak buat pa la ni lepas ni..ok ke tidak keje gitu gini..   asek dok kira2 jelaa mana satu yg berbaloi.dan yg paling penting keje mane yg boleh dapat duit banyak...dlm mase same sy happy wat keje tu...




oklaaa tak nak citer pasal moody2 da...hope Allah will give me the best answer..



last weekend was went out..jalan was gile jamm because of  KELANTANISH punye extreme fan semua turun SHAH ALAM...waduhhhh semua dok pakai kaler merah..smpai sape yg bukan kelantan terpakai baju merah pun rase nak trus tukar baju merah tu... menyampah punye pasal...  



tapi memang respek la ngan semangat diorg ni all the kelantan2 guy....fuhhhhhhh sebaik la menee bola male tu...klau dop, kate bakoo stadium kte bakooo!! ye la diorg kan extremee...takut jugak tak menang kan...Atm kalah xpe...cool je abg2 tentera kte...hehehe




last weekend cuaca sgt ok sgt bagus utk merendek haha ayat sape  ni


bright blue sky ;)


tapi sakit hati sangkut jam sampai berejam2...ble sampai tempat dituju dah lemau semua...penat duk dalam kete... XXXXXXXXXXXX



zla Adam


the kuning me...sebaik takde warna merah kan..i was lupa that day ade bola malam tu...naseb baik tak pakai merah..ade jugak niat nak paakai merah..last2 change to BERSIH colour kan..lg baguss



chocolate pochee~hihi









and the most happiest was the surprise pack id received.. the CHOCOLATE!! siap pakej mug lagi...so cute.. hihihihi..mug dulu dah pecahh,dpt mug baruu

 



last night memg heaven tdo...awal2 pukul 9 dah tdo da...sebab penat sangat..tak tahu apasaiii
la ni malam2 ade aktiviti lain pulak p menjahit manik...syok jugak menjahit manik ni kan...my mom la ajar...dy ape benda tak ajar...semua benda dy nak ajar anak2 dara dy ni..oops i jela anak dara ..my sister dah tak daraa ;p tp tetap blaja lg dgn mak sy ni...

last 2 night boleh tdo pukul 2 pagi jahitkan baju kawan class sy yg nak balik terengganu tonight..jadi kelam kabut la jahit manik ...smpai tdo lambat..

on the progreeess




.tp syukur akhirnya siap jugak and dy puas hatii..;D
boleh lagi student final year buat part time begini... sebenarnye semua ini TEPUK DADA TANYA SELERA..dari kte keluar tak tentu hala baik duk umah menjahit..seronok jugak maen ngan benda2 seni ni..buat kte rase puas.. 



i think this is the stop for today...need to revise my IDP project//and today da start cutiii yeahhhh ...sgt beruntung student Civil yg xde class selase dan rabu...direct cuti smpi nex weekk...weekend ni going back to Johor...raya2 haji there...miss my paktukkk,,ape al dy buat kat situ...paktuk ni asik tukar kedudukan perabot dlm rumah sbb boring tak tau nak buat ape....klau balik kg seminggu,minggu depan dy da tukar kerusi meja katil semua...kuat betul atuk sy mcm SAYA heh!




ok SELAMAT HARI RAYA HAJI READERS...byee! lots of love from me 



kalau rajin follow,klaau tak rajin tinggal lah jejak dlm box chat..hihi.


Saturday, October 13, 2012

when we going cacat~

sem 8 sem projek..projek sy pulak kne buat column sendiri..baru sy tahu rase jd buruh indon kat site tu yg tungkus lumus buat bangunan smpai siap..ni bru buat 9 column ktorg da longlai da..apetah diorg lg kne buat slab,column, beam..buat jalan buat longkang..fuyoo.mcmane diorg boleh kuat eh..msti mkn ubat kuat nii


aktiviti harian kami adlh menukang menghentam menumbuk dan perlu keluar tennaga yg tersimpan di dlm..
sape kate cikgu marah ble maen2 buat keje..ni ktorg maen2 ok je xde org mara...kahkah.ni maen2 kat bengkel ni nak kne ni.. ;D sila jgn tiru ok..ble buat aktiviti lab sila serius muke kne masam dan dahi kne kerut2 fokus..klau tak nant ade yg terpotong tgn terketuk jari ..sila syg tubuh badan anda k .;)


bilektorg da penat mule la buat aktiviti yg merepek spt yg tertera ini iaitu aktiviti menangkap gmbr la..ape lg yg pmpn suke kan.. ;D  




Student civil engineering memang begini rupenye..

KEMBAQ lain muke lain saiz..

cacat gle... kami tidak cover cun haha buruk nak mati..^_^'


tidoo sambil feel ape yg en ali cakappp...+_+


sempat lagiii...biaseelaaa



lap simen tercampk kt mukeee..eiiyuuu

yna khusyuk je buat kje...

time lunch ktorg merayap jp...

ida wat gapo tuu

minah payungg dlm hujan..

zuee...;)





yana merenung brung terbang di langit..

jom renung sama2~ 

ida tgok mamat ensem kat kete sebelah..





i love all my best friendss...thnk u koranggg... ;)