Saturday, February 26, 2011

Aku pun mahu...

hi dude..mlm ni aku study esok aq ade test,,
byk lg aq xstudy ni boleh main2 kat blog lak..
xpela lepas tension sat no..
sejak dua menjak ni kapala aq slalu runsing2..pk bende yg tak patut aq pk..
td aq terbc bende ni..and aq nak share ngan laki2 yg ade kat luar tu..


Tanda2 lelaki yg benar2 cintakan anda..
do u find that man,girl?u're lucky.

sayang memang mudah dicari..tetapi cinta sejati sukar dicari..
  1. Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa.
  2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap.
  3. Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.
  4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya krn perasaan cemburunya yg meluap2.
  5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.
  6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya krn dia sentiasa berasa curiga.
  7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.
  8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
  9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.
  10. Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.
  11. Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.
  12. Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.
  13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.
  14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.
  15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya krn dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.
  16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya.
  17. Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.
  18. Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.
  19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
  20. Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
  21. Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.
  22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.
  23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan..
Aku pun heran bertanduk nape la aq ni jiwang sgt.....sambil dgr lagu jiwang yg slalu dj sinar fm putar mlm2 ni..hurm terasa2..;t

bye!

Tuesday, February 15, 2011

saya ni rajin jugak kan??

hi.night..
its 8pm on 2 feb 2011..time flew so fast,i couldnt count it..
chinese new year just around the corner..house full with limau already..sampai dah senak perot mkn limau..bersama buah2
tp mak kate jgn mkn limau musim raya cina ni byk2..sebab ade ubat dlm limau tu..ubat 'thn lama'..korang jgn pk bukan2 lak thn lama tu.hahaha
ubat tu nak bg limau tu maintain fresh smpai lah raya nant menjelang..jgn mkn byk2 tau..mkn ckit2 je..ye ye?


apedaa yg aq merepek..


aq ade bende nak story kat korang..


last saturday kan..aq jd rajin woo..aq pg berbakti kat kg nelayan,teluk gong..join dgn wakil2 umno dr kwsn tu utk membersihkan kwsn umah yg terpilih..




on that morning..aq bgun kul 5 pagi..sbb grak dr rumah..mlm sblum tu aq blik sbb risaukan mak aq yg ade di ward..tp tup2 leh kluar mlm tu..aq bru je merancang nak teman mak aq kat wad mlm tu..tp doctor halau ktorg sbb byk lg patient yg tak ckup katil..al maklumla..wad kecemasan...;p
memandangkan mak pun dah sihat..ktorg pun blik mlm tu jugak..rasenye pkul 12 mlm kot..


thats why i need to wke up soo early in the morning to travel from gmbak-shah alam..beria2 kate nak kumpul 6.30 pg..jenuh la abg aq bw kete laju2..lastnye gerak lewat bus tu..tah pukul brape aq pun dah xingat...geram jee ;r




nak dijadikan cerita..aq dpt rumah no 17..rumah nenek ngan atok yg sweet sgt...i love u laa!

ni la nenek tu..aq xingat ape name dy,but she is so sweet..

pic-


thanks nenek bg ktorang kesempatan buat pahala..hehehe susah tau ktorang nak berbakti.nenek antara org yg bertuah.;D


pagi2 lagi ktorang sampai..ade aerobic arranged but we all 'unarrangable..is there such word?lantakla..yela mane tak serabut,ktorg salin baju dlm bus je...sbb bru dpt baju..tkar mse tu jugakla before trun bus...naseb la jiwa ini kental..


and then we all aerobic..best wo,da lame xaerobic..instructor dy pun best,we done poco2 with others,they inform us as many 500volunteer involved..include us.so many aite?no wonder Malaysia got so many kind people..i respect their spirit and effort, because most of them were teens and half of them are adult makcik2 and pakcik2, but they were so ringan tulang and active,Gosh,i just can put my hand up on my forehead..because i'd never experienncing my neighbour community joining such of that activity.maybe because i was living in the industrial place surrounding by the 'different' kind of people...
btul org kata...klau duduk kat kwsn kg ni best...mesra..bekerjasama..dan bermacam2 lg.but i feel proud with my tmn bolton neighbour,they were kind also.;)


done with the aerobic,ktorang berkumpul ikut umah masing2..pengurusan agak kelam kabut mase tu..biasela bile dah ramai sgt, jd lain pulak..tp xpe,setel jugak masalah tu..


akhirnye aq pg naik moto akak yg group aq..aq tumpang dy..jauh jugak perjalanan nak pg kg tu..tp seronok..naik moto..best berangin je pagi2..;D i arrived there but only we both had reach,others they are missing,we waiting for 15-20 minutes,then barulah nampak btg hidung depa...first2 tu rase malu..yelah masuk kg org kan..tp lame2 ok.org2 tua kate masuk kndg kmbing mengembek,kndg tekukur,kukurr kukur..pndai2la nak bw diri ye..


ni ade video..tgh bergonjeng atas mto ngan kak umno ni.smpat aq mengarut kat blkg..layan~~


video